De Burchtruiters

Wedstrijden

Elk outdoor seizoen organiseren wij een aantal officiële KNHS wedstrijden in de klasses B t/m M2. Daarnaast hebben we ook meerdere onderlinge wedstrijden per jaar, waar ook niet-leden aan kunnen deelnemen. We beschikken over een mooie 20x40 buitenbak die goed omheind is en een gezellige kantine. Losrijden kan in de buitenbak (maximaal 4 ruiters) en parkeren kan op het naastgelegen grasveld.

Inschrijfgeld per proef:
Pony € 10,00
Paard €12,50

Inschrijven voor de wedstrijd kan hier https://www.mijnknhs.nl/Games/SearchGames/Index


De KNHS wedstrijdplanning 2021:

Zet de volgende data voor 2021 alvast in je agenda


Wedstrijdsecretariaat:

Mail naar: info@burchtruiters.nl en voor inschrijvingen en startlijsten mail naar: wedstrijdenburchtruiters@outlook.com
Klein verslag van de eerste Dressuur Tweedaagse van dit jaar, 21 en 22 mei.


Dag 1 vrijdag 21 mei: de bak is mooi gesleept, het stapveldje is gemaaid alle protocollen liggen gereed, we zijn klaar voor de 2-daagse! De inschrijving is bomvol. We hebben er weer zin in.


Dan nadert het tijdstip van de Dressuur meetmomenten en gaat het weer onstuimig te worden, de wind trekt aan en waait zeer krachtig. Desondanks treden alle deelnemers aan en gaan de B- en L proeven van start. En ze zijn niet voor niets gekomen. De paarden stappen, draven en galopperen stoer de bak rond en voila de rijprestaties zijn van een bijzonder goed niveau. Er zijn dan ook bijzonder veel winstpunten gereden één combinatie heeft zelfs meerdere punten per proef gereden in de klasse Paarden L1 en één combinatie heeft zelfs de laatste punten van de Paarden klasse B behaald. Alle combinaties gefeliciteerd met de mooie resultaten!

Dag 2 zaterdag 22 mei: de wind is vandaag gaan liggen, maar de regenbuien zijn er voor in de plaats gekomen. De inschrijving voor deze dag zit ook weer helemaal vol en ook alle combinaties zijn weer van de partij. Er kan gestart worden! Klasse B tot en met M wordt er vandaag gereden.

Ondanks het slechte weer wordt er weer zeer goed gereden vandaag. De combinaties hebben zich zeer goed voorbereid en er zijn opnieuw weer zeer veel winstpunten gevallen. Allen van harte gefeliciteerd met de behaalde successen!

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde 2-daagse. Organisatie weer bedankt voor alle inspanningen om deze dagen zo soepel en succesvol te laten verlopen. We kijken weer uit naar de volgende 2-daagse. Deze zal plaatsvinden op 18 en 19 juni.

Hierbij weer een kleine impressie van de 2-daagse.


  

Eerste wedstrijdactiviteit heeft inmiddels plaatsgevonden!

Op zaterdag 17 april hebben we de eerste wedstrijd gehouden. Dit keer geen gewone KNHS wedstrijd, maar een verenigingsactiviteit voor promotie en winstpunten. En met succes maar liefst 16 combinaties van paarden en pony's hebben hun proefjes gereden, varierend van de klasse B pony's tot en met M2 paarden.

Het weer was droog en zonnig, de bak lag goed bij en ondanks dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, was de sfeer gezellig en is alles als een zonnetje verlopen.

Alle combinaties hadden zich heel goed voorbereid en daardoor zijn er ook veel winstpunten gevallen.

Organisatie, enorm bedankt voor deze mooie zaterdagochtend en op naar de volgende, die alweer op 21 en 22 mei zal plaatsvinden.

Hierbij een kleine impressie van de gereden pony proefjes.